Preventieve behandelingen

Preventieve taken houden voor de mondhygiënist vooral in dat hij of zij wil voorkomen dat er gaatjes in de tanden en kiezen ontstaan en dat het tandvlees ongezond wordt. Hieronder een kort overzicht van de twee meest voorkomende preventieve behandelingen.

Voorlichting geven

Vaak heeft de tandarts het te druk om de patiënt goed voor te lichten en om een duidelijk ‘poetsplan’ op te stellen. Daarom zal in de meeste gevallen de mondhygiënist de taak op zich nemen om patiënten duidelijke uitleg te geven over hoe zij het beste hun gebit
kunnen onderhouden. Denk hierbij aan het effect van bepaalde etenswaren op het gebit, of wat er met het gebit kan gebeuren wanneer dit verwaarloosd wordt.

Gebitsreiniging

Wanneer een patiënt last heeft van tandplak, tandsteen of andere vormen van aanslag op het gebit, kan de mondhygiënist een volledige reiniging uitvoeren. Wanneer je als patiënt te lang rondloopt met tandplak en tandsteen kan dit op langere termijn slijtage
van je gebit veroorzaken en voornamelijk een bloedend en ontstoken tandvlees veroorzaken. Tandsteen is niet zelf te behandelen. Het is dus belangrijk dat een professional hier naar kijkt. Naast verwijdering van tandplak en tandsteen, polijst de mondhygiënist de tanden en kiezen. Dit om ervoor te zorgen dat het gebit er na een volledige reiniging weer sterk en gezond uitziet. Maar ook wanneer je merkt dat je een slechte adem hebt of dat er een vieze smaak in jouw mond hangt, kun je bij de mondhygiënist terecht.

Al met al helpt de mondhygiënist jou om jouw gebit weer stralend en gezond te maken!

Tarieven preventieve behandeling/gebitsreiniging

  • Preventieve voorlichting/ instructie €13.52 per 5 minuten
  • Gebitsreiniging €13.52 per 5 minuten